Wat doen we?

Met het beweegconcept O-KIDO-KI willen we kinderen (tot 12 jaar) proberen activeren en stimuleren in hun ontwikkeling.

 

Met ons motto ‘Je kan de golven niet tegenhouden maar je kan er wel op leren surfen’ is het de bedoeling om kinderen aan te spreken die soms wat minder gemotiveerd zijn om te bewegen. Hieronder verstaan we bijvoorbeeld kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) of coördinatiestoornis (DCD), kinderen die kampen met over- of ondergewicht of kinderen die minder sportief aangelegd zijn. Uiteraard is iedereen welkom bij ons!


Als kinesitherapeuten is het onze drijfveer om te kijken of er al dan niet bepaalde struikelblokken aanwezig zijn om hierop dan geïndividualiseerd –en toch in groep- te kunnen werken. Op die manier willen we hen zo optimaal en efficiënt mogelijk motorisch begeleiden, stimuleren, doen bewegen, bloeien en groeien. We vertrekken vanuit het principe dat er hiervoor een aantal belangrijke basiscomponenten nodig zijn zoals evenwicht, stabiliteit, balvaardigheden, springen, klimmen & klauteren, etc. Deze lesjes zullen aan de hand van verschillende thema’s en in het bijzijn van de 4 vrienden -Dorus, Dinie, Dréetje en Doki- gegeven worden onder leiding van Ianthe Meersschaert en Laurine Van Heule.


Beiden zijn we afgestudeerd als kinesitherapeut (KI) met afstudeerrichting kinesitherapie bij kinderen. De O-KIDO-KI-lesjes zullen doorgaan op donderdag in de stedelijke sporthal in Oudenaarde, van 17u tot 18u. Op zaterdag gaan de lesjes door in basisschool De Kouter in Zwevegem, van 9u30 tot 10u30. Dit telkens met een maximum aantal van 12 kinderen per les.